Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Φίλοι: τα διαμάντια που βρίσκονται στην ζωή μας και την κάνουν ομορφότερη



Πολλοί άνθρωποι περνούν από την ζωή μας. Άλλοι έρχονται απλώς περαστικοί, να πουν ενα γεια και φεύγουν, άλλοι έρχονται και υπάρχουν εκεί ως γνωστοί. Και ειναι και αυτοί οι 2-3 αγαπημένοι μας άλλοι που έρχονται για να μείνουν. Ειναι εκείνοι οι θησαυροί της ζωής μας. Εκείνοι που τυχαία βρέθηκαν στο χάος μας και μπήκαν μέσα να χορέψουν και αυτοί μαζί μας. Ειναι οι φίλοι μας. Είτε οι παιδικοί, είτε εφηβικοί, είτε φοιτητικοί.

Με αυτούς τους ανθρώπους μαζί, γινόμαστε καλύτεροι. Μαζί τους ειμαστε ο εαυτός μας, δεν μας νοιάζει να τσαλακωθουμε μπροστα τους, ξέρουμε οτι μας αγαπούν ετσι οπως ειμαστε. Μαζί τους έχουμε τις πιο όμορφες αναμνήσεις, στιγμές γεμάτες ευτυχία. Μαζί τους ξενυχτήσαμε σε μπαράκια, σε μεζεδοπωλεία, σε σπίτια, σε παραλίες και σε δρόμους στη μέση του πουθενά να κοιτάμε τα αστέρια και να κάνουμε τις πιο βαθιές συζητήσεις. Ή και να μην λέμε κουβέντα. Γιατι η σιωπή μας ειναι και αυτή μια μικρή συζήτηση ανάμεσα στις ψυχές μας.

Μαζί τους μοιράστηκαμε και τις άσχημες στιγμές μας. Κλάψαμε στο ώμο τους και εκείνοι ήταν εκεί να μας κάνουν μια σφιχτή αγκαλιά και να μας πουν οτι όλα θα πάνε καλα ή να μας το δείξουν με ενα τους χαμόγελο, από εκείνα τα αληθινά που τα βλέπεις και σου δίνουν δύναμη. Και εμείς τους πιστεύαμε και όλα τα κομμάτια μας κολλούσαν ξανά. Λες και έχουν μια μυστική δύναμη να τα κάνουν όλα ωραία. 

Οι φίλοι ειναι αυτοί που θα μας πουν την γνώμη τους χωρίς να θέλουν να μας χαϊδέψουν τα αυτάκια, θα πουν αυτο που σκέφτονται, θα μας δείξουν τα λάθη μας και θα μας ταρακουνήσουν αν δουν πως χάνουμε τον δρόμο μας. Θα μας ξυπνήσουν. Και αν κανείς μας πειραξει γίνονται αγρίμια. Είναι εκεί για να μας προστατέψουν. 

Και όλα αυτά χωρίς αντάλλαγμα. Δεν ζητάνε πίσω όσα απλόχερα μας χάρισαν. Ειναι η ανιδιοτέλεια τους που τα κανει όλα τόσο αληθινά και όμορφα. Ειναι ο πιο ισχυρός δεσμός αγάπης. Ειναι η δεύτερη μας οικογένεια. Ειναι τα αδέρφια που ποτέ δεν είχαμε. Και όταν εκείνοι λείπουν, εμείς νιώθουμε μισοί. Μας λείπει κάτι. Και όταν ξανά βρισκόμαστε όλος ο κόσμος γεμίζει παλι χρώματα! Αγαπημένοι μου φίλοι νιώθω τυχερή που υπάρχετε μέσα στην ζωή μου. Σας αγαπώ!


         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου