Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Υπερασπίσου τα παιδιά γιατί αν γλιτώσουν τα παιδιά υπάρχει ελπίδα


Αγαπητέ άνθρωπε,

Θα ήθελα να σε ενημερώσω πως βρίσκεσαι στο 2019. Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά η ανθρωπότητα έχει καταφέρει τόσα πολλά αξιοθαύμαστα επιτεύγματα.  Το γεγονός ότι εσύ σήμερα μπορείς και μιλάς με την θεία σου που είναι μετανάστρια  στην Αυστραλία το οφείλεις σε κάποιους ανθρώπους. Το ότι εσύ σήμερα μπορείς και έχεις την υγεία σου και δεν έχεις πεθάνει από ευλογιά, πανούκλα, λέπρα, πολυομυελίτιδα, φυματίωση, ελονοσία και πολλές άλλες ασθένειες επίσης οφείλετε σε κάποιους ανθρώπους.


Να σου πω ένα μυστικό; Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν όλοι Αμερικάνοι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι από τον πλανήτη Γη. Εκεί κατοικούν, χιλιάδες χρόνια τώρα και μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλοί που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Και να σου πω και κάτι ακόμη; Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν όλοι Ευρωπαίοι. Κάποιοι ήταν Αφρικανοί, Αμερικάνοι, Ασιάτες, Αυστραλοί. Και να σου πω και ένα ακόμη μυστικό; Δεν ήταν όλοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Κάποιοι ήταν Καθολικοί, κάποιοι ήταν Βουδιστές, κάποιοι ήταν Ισλαμιστές και κάποιοι Άθεοι. Και το άλλο; Δεν ήταν ετεροφυλόφιλοι. Κάποιοι ήταν ομοφυλόφιλοι και κάποιοι ασέξουαλ.

Ευτυχώς αυτοί όλοι ακόμη είναι. Και όσο περνάνε τα χρόνια θα έρχονται νέοι άνθρωποι να προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο. Και όλοι μαζί θα βάζουν το λιθαράκι τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η γενιά των παιδιών σου. Είναι η αντικοινωνική Κατερίνα, ο ζωηρός Παναγιώτης, η σκανταλιάρα Angela, ο ήσυχος Nikolai, η αδέξια Jamila, ο περίεργος Ahmed, η γκρινιάρα Aicha, ο χαμογελαστός Hassan, η ορφανή Μαρία. Είναι η έφηβη που αναζητάει την σεξουαλική της ταυτότητα, είναι ο έφηβος που κακοποιήθηκε. Είναι η κόρη σου, ο γιος σου. Είναι παιδιά της γειτονιάς.  Είναι παιδιά που ζουν στην άλλη άκρη του κόσμου. Είναι παιδιά που ήρθαν στο κομμάτι Γης που το αποκαλείς Ελλάδα εσύ και άλλα 11 εκατομμύρια άνθρωποι, για να ψάξουν για μια καλύτερη ευκαιρία για ζωή.  Αυτά τα παιδιά μια μέρα θα μεγαλώσουν. Κάποια θα γίνουν επιστήμονες, κάποια θα γίνουν πολιτικοί, κάποια θα γίνουν γονείς. Κάποια ίσως ξεφύγουν και γίνουν καλλιτέχνες τρελοί. Κάποια  θα πειραματιστούν μέχρι να βρουν τον δρόμο τους.

Το θέμα όμως ξέρεις ποιο είναι; Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν αυτά τα παιδιά είναι από την Ελλάδα, την Σουηδία, την Αμερική ή την Συρία. Αυτά τα παιδιά έχουν το ίδιο δικαίωμα  στην εκπαίδευση, στην υγεία, στο παιχνίδι, στην εργασία αργότερα. Αυτά τα παιδιά και όλα τα παιδιά τούτου του κόσμου αξίζουν να λάβουν από τον σκληρό κόσμο των ενηλίκων την απόλυτη αποδοχή και αγάπη που τους αρμόζει. Τίποτα λιγότερο. Και ακόμη και αν οι ενήλικες γονείς τους είναι κάτι διαφορετικό από εσένα, στα παιδιά αυτά επιβάλλεται να δώσεις ότι πιο όμορφο και αγνό υπάρχει μέσα σου. Και να δώσεις το ίδιο παράδειγμα στα μικρά σου παιδιά και στους υπόλοιπους που έχουν ξεχάσει τι πάει να πει ανθρωπιά.

Υπερασπίσου τα παιδιά γιατί αν γλιτώσουν τα παιδιά υπάρχει ελπίδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου